Glüh­wein-sor­bet­ijs

Op zoek naar een winters dessert? Zoek niet verder, dit is het ultieme wintertoetje.

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 150 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 8 uur wachten
(32) waardeer
nagerecht Op zoek naar een winters dessert? Zoek niet verder, dit is het ultieme wintertoetje. 8 personen
4 32

Ingrediënten

Keukenspullen
  • diepvriesbak inhoud ca. 1 liter

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de wijn in een steelpan en verwarm op laag vuur. Snijd de helft van de sinaasappel en de hele citroen in plakken en voeg toe aan de wijn. Voeg het kaneelstokje, honing, kruidnagels en het laurierblad toe. Laat de smaken op laag vuur 30 min. in de wijn trekken. De wijn mag niet koken. Schenk de wijn door een zeef en doe terug in de pan. Voeg de geleisuiker toe en roer tot deze is opgelost.
  2. Schenk de wijn in de diepvriesbak, laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet in de vriezer. Laat minimaal 8 uur bevriezen. Roer in de eerste 4 à 5 uur elk uur even door met een vork.
  3. Snijd de rest van de sinaasappel in schijfjes. Verdeel het ijs over glazen en serveer met de sinaasappelschijfjes.

serveertip:

Deze hoeveelheid is voldoende voor 8 bolletjes ijs.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • koolhydraten 31 g
Tags
Ook te zien in

Glühwein-sorbetijs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Glüh­wein-sor­bet­ijs

1
1
  • 600 ml volle krachtige rode wijn
  • 1 medium handsinaasappel
  • ½ citroen

Doe de wijn in een steelpan en verwarm op laag vuur. Snijd de sinaasappel en de citroen in plakken en voeg toe aan de wijn.

2
2
  • 1 kaneelstokje
  • 1 el vloeibare honing
  • 2 kruidnagels
  • 1 laurierblad

Voeg het kaneelstokje, honing, kruidnagels en het laurierblad toe. Laat de smaken op laag vuur 30 min. in de wijn trekken. De wijn mag niet koken.

3
3
  • 200 g geleisuiker speciaal

Schenk de wijn door een zeef en doe terug in de pan. Voeg de geleisuiker toe en roer tot deze is opgelost.

4
4

Schenk de wijn in de diepvriesbak, laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet in de vriezer.

5
5

Laat minimaal 8 uur bevriezen. Roer in de eerste 4 à 5 uur elk uur even door met een vork.

6
6
  • 1 medium handsinaasappel

Snijd de rest van de sinaasappel in schijfjes. Verdeel het ijs over glazen en serveer met de sinaasappelschijfjes.

serveertip:

Deze hoeveelheid is voldoende voor 8 bolletjes ijs.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.