Piripiri-drumsticks met maiskolven
Piripiri maakt elk zomers gerecht af, dus ook deze drumsticks van de bbq.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 600 g kipdrumsticks
- 4 el piri-piri sauce medium
- 4 maiskolven vacuüm
- 4 el mayonaise
- 2 el crème fraîche
Keukenspullen
- barbecue
- aluminium wegwerpbakje
Advertentie
Bereiden
- Steek de barbecue aan. Smeer de drumsticks in met ¾ van de piripirisaus. Schep de drumsticks met marinade in het aluminium barbecuebakje. Laat afgedekt in de koelkast ten minste 15 min. marineren.
- Zet het aluminium bakje op de barbecue. Leg de maiskolven ernaast op het rooster. Laat de kipdrumsticks en maiskolven in 15 min. gaar worden. Keer regelmatig. Bak de kip tot slot nog 4 min. direct op het rooster zodat het velletje knapperig wordt.
- Meng de mayonaise en crème fraîche met de rest van de piripirisaus tot een glad sausje. Serveer de kip op een schaal met maiskolf en saus.
bereidingstip:
Je kunt de kip ook een dag van tevoren marineren en afgedekt in de koelkast zetten.

Kipdrumsticks grillen op de barbecue
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 440 kcal
- eiwit 25 g
-
koolhydraten 22 g
waarvan suikers 16 g -
vet 27 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 560 mg
- vezels 5 g
Pittigheid
Ook te zien in
Piripiri-drumsticks met maiskolven
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Piripiri-drumsticks met maiskolven
Steek de barbecue aan.
- 600 g kipdrumsticks
- 3 el piri-piri sauce medium
Smeer de drumsticks in met de piripirisaus. Schep de drumsticks met marinade in het aluminium barbecuebakje.
Laat afgedekt in de koelkast ten minste 15 min. marineren.
- 4 maiskolven vacuüm
Zet het aluminium bakje op de barbecue. Leg de maiskolven ernaast op het rooster.
Laat de kipdrumsticks en maiskolven in 15 min. gaar worden. Keer regelmatig.
Bak de kip tot slot nog 4 min. direct op het rooster zodat het velletje knapperig wordt.
- 4 el mayonaise
- 2 el crème fraîche
- 1 el piri-piri sauce medium
Meng de mayonaise en crème fraîche met de rest van de piripirisaus tot een glad sausje.
Serveer de kip op een schaal met maiskolf en saus.
bereidingstip:
Je kunt de kip ook een dag van tevoren marineren en afgedekt in de koelkast zetten.