Pi­ri­pi­ri-drum­sticks met maiskol­ven

Piripiri maakt elk zomers gerecht af, dus ook deze drumsticks van de bbq.

(28) waardeer
hoofdgerecht Piripiri maakt elk zomers gerecht af, dus ook deze drumsticks van de bbq. 4 personen
4 28

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • aluminium wegwerpbakje

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Smeer de drumsticks in met ¾ van de piripirisaus. Schep de drumsticks met marinade in het aluminium barbecuebakje. Laat afgedekt in de koelkast ten minste 15 min. marineren.
  2. Zet het aluminium bakje op de barbecue. Leg de maiskolven ernaast op het rooster. Laat de kipdrumsticks en maiskolven in 15 min. gaar worden. Keer regelmatig. Bak de kip tot slot nog 4 min. direct op het rooster zodat het velletje knapperig wordt.
  3. Meng de mayonaise en crème fraîche met de rest van de piripirisaus tot een glad sausje. Serveer de kip op een schaal met maiskolf en saus.

bereidingstip:

Je kunt de kip ook een dag van tevoren marineren en afgedekt in de koelkast zetten.

video

Kip­drum­sticks gril­len op de bar­be­cue

instructievideo - 00:50 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 22 g
    waarvan suikers 16 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Piripiri-drumsticks met maiskolven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pi­ri­pi­ri-drum­sticks met maiskol­ven

1
1

Steek de barbecue aan.

2
2
  • 600 g kipdrumsticks
  • 3 el piri-piri sauce medium

Smeer de drumsticks in met de piripirisaus. Schep de drumsticks met marinade in het aluminium barbecuebakje.

3
3

Laat afgedekt in de koelkast ten minste 15 min. marineren.

4
4
  • 4 maiskolven vacuüm

Zet het aluminium bakje op de barbecue. Leg de maiskolven ernaast op het rooster.

5
5

Laat de kipdrumsticks en maiskolven in 15 min. gaar worden. Keer regelmatig.

6
6

Bak de kip tot slot nog 4 min. direct op het rooster zodat het velletje knapperig wordt.

7
7
  • 4 el mayonaise
  • 2 el crème fraîche
  • 1 el piri-piri sauce medium

Meng de mayonaise en crème fraîche met de rest van de piripirisaus tot een glad sausje.

8
8

Serveer de kip op een schaal met maiskolf en saus.

bereidingstip:

Je kunt de kip ook een dag van tevoren marineren en afgedekt in de koelkast zetten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.