bewaar
Drumsticks piripiri met kruiden-crème fraîche
Drumsticks piripiri met kruiden-crème fraîche
bewaar

Drumsticks piripiri met kruiden-crème fraîche

De drumsticks zijn precies pittig genoeg en hebben een lekker rokerig smaakje.

10 min. bereiden
30 min. oventijd
licht pittig
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

kipdrumsticks

2 el

smokey sriracha hot chili sauce

1 el

traditionele olijfolie

1

limoen

15 g

verse munt

15 g

verse platte peterselie

200 g

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 25 cm)

  • barbecue of grillpan

De drumsticks zijn precies pittig genoeg en hebben een lekker rokerig smaakje.

Aan de slag

1

Doe de drumsticks in de ovenschaal en meng de sriracha en olie erdoor. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen. Snijd de muntblaadjes en de peterselie zo fijn mogelijk. Meng samen met het limoenrasp door de crème fraîche. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Laat de drumsticks in 30 min. gaar worden in de oven. Steek ondertussen de barbecue aan of verhit de grillpan voor. Neem de drumsticks uit de oven en gril ze ca. 10 min. rondom. Serveer met de kruiden-crème fraîche.

tip

combinatietipLekker met een maiskolf van de barbecue en stokbrood (het gerecht is dan niet meer glutenvrij).