Courgette gevuld met couscous
Heerlijk mediterraan gerecht dat je bereidt met een... stoomkoker!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 200 g couscous
- 1 el shoarmakruiden
- ¾ el vloeibare Italiaanse kruidenbouillon
- 2 dl kraanwater
- 3 bosuien
- 8 g verse munt (bakje à 15 g)
- 200 g zachte geitenkaas
- 2 courgettes
Keukenspullen
- stoomkoker
Advertentie
Bereiden
- Roer in een kom de couscous, shoarmakruiden, vloeibare bouillon en het water door elkaar en laat ca. 10 min. staan. Snijd ondertussen de bosuitjes in ringetjes. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd fijn. Verkruimel de geitenkaas. Schep de bosui en de geitenkaas door de couscous.
- Halveer de courgettes en hol ze uit met een lepel tot op ¾ cm van de wand. Vul de courgettes hoog op met het couscousmengsel en leg naast elkaar in de stoomkorf.
- Vul de stoomkoker met water. Zet de stoomkorf erin en stoom de courgettes in ca. 25 min. gaar.
combinatietip:
Serveer de courgettes met een salade van eikenbladsla.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 365 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 48 g
-
vet 11 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 540 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Courgette gevuld met couscous
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Courgette gevuld met couscous
- 200 g couscous
- 1 el shoarmakruiden
- ¾ el vloeibare Italiaanse kruidenbouillon
- 2 dl kraanwater
Roer in een kom de couscous, shoarmakruiden, vloeibare bouillon en het water door elkaar en laat ca. 10 min. staan.
- 3 bosuien
- 8 g verse munt
Snijd ondertussen de bosuitjes ringetjes. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd fijn.
- 200 g zachte geitenkaas
Verkruimel de geitenkaas. Schep de bosui en de geitenkaas door de couscous.
- 2 courgettes
Halveer de courgettes en hol ze uit met een lepel tot op ¾ cm van de wand.
Vul de courgettes hoog op met het couscousmengsel en leg naast elkaar in de stoomkorf.
Vul de stoomkoker met water. Zet de stoomkorf erin en stoom de courgettes in ca. 25 min. gaar.
combinatietip:
Serveer de courgettes met een salade van eikenbladsla.