bewaar
Zalmfilet met basilicum-roomsaus
Zalmfilet met basilicum-roomsaus
bewaar

Zalmfilet met basilicum-roomsaus

15 min. bereiden
88waarderingen

Ingrediënten

4 personen

15 g

verse basilicum

40 g

ongezouten roomboter

1

sjalot

500 g

verse zalmfilet

1 tl

citroenpeper

100 ml

Pinot Gris witte wijn

125 ml

verse slagroom

Aan de slag

1

Haal de blaadjes basilicum van de takjes en scheur ze in stukjes. Bewaar de steeltjes. Smelt de boter in een hapjespan en fruit de sjalot hierin zachtjes 2 minuten.

2

Bestrooi de stukken vis met zout en de citroenpeper en wentel ze door de boter. Schenk de wijn in de pan en leg de steeltjes van het basilicum erbij. Leg de deksel op de pan en laat de vis in ca. 8 min. op het allerlaagste pitje gaar worden. Zorg ervoor dat de inhoud van de pan niet kookt.

3

Schep de vis op een warme schaal en houd de vis onder aluminiumfolie warm.

4

Verwijder de basilicumsteeltjes uit het stoofvocht. Schenk de room in de pan, breng alles aan de kook en laat de saus ca. 4 min. flink koken. Breng de saus pittig op smaak met zout en citroenpeper. Schenk de saus over de vis en strooi het basilicum erover.

tip

combinatietipLekker met gekookte aardappeltjes en gestoofde worteltjes met peterselie.

algemeenDit gerecht is ook lekker met dille-roomsaus. Vervang het basilicum door dille en voeg een tl mosterd en een mespunt suiker toe.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.