Ciabatta met selderijpesto en kastanjechampignons

italiaans
lunch
4 personen
4
20
Advertentie
Ingrediënten
- 1 bakje kastanjechampignons (250 g)
- 50 g pecorino (stukje) (kaas)
- 1 zakje pijnboompitten (65 g)
- ½ zakje verse selderij (à 50 g)
- 1 teen knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 ciabatta
- zout en peper
Keukenspullen
- keukenmachine
- keukenpapier
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Champignons met keukenpapier schoonvegen en in plakjes snijden. Pecorino grof raspen. Van pijnboompitten 3 eetlepels apart houden. Van selderij grove stelen verwijderen. Enkele blaadjes bewaren voor garnering. Knoflook pellen. Rest van selderij en pijnboompitten met knoflook (in keukenmachine) grof hakken. 3 eetlepels olie en helft van pecorino toevoegen en tot smeuïge pasta mengen.
- Ciabatta in lengte halveren en elke helft in 2 stukken snijden. Stukken in broodrooster of onder grill in ca. 2 minuten bruin roosteren. In grote koekenpan rest van olie verhitten. Champignons al omscheppend op hoog vuur in ca. 4 minuten bruin bakken, vocht laten verdampen. Rest van pijnboompitten erbij strooien en ca. 1 minuut meebakken. Champignons op smaak brengen met zout en peper. Ciabatta royaal bestrijken met selderijpesto. Champignons erover verdelen, rest van pecorino erover strooien en garneren met blaadjes selderij.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 395 kcal
- eiwit 13 g
- koolhydraten 32 g
- vet 24 g