Ingrediënten
4 personen
1 bakje
kastanjechampignons
50 g
pecorino (stukje)
1 zakje
pijnboompitten
½ zakje
verse selderij
1 teen
knoflook
4 eetlepels
olijfolie
1
ciabatta
zout en peper
Dit heb je nodig
keukenmachine
keukenpapier
Aan de slag
Champignons met keukenpapier schoonvegen en in plakjes snijden. Pecorino grof raspen. Van pijnboompitten 3 eetlepels apart houden. Van selderij grove stelen verwijderen. Enkele blaadjes bewaren voor garnering. Knoflook pellen. Rest van selderij en pijnboompitten met knoflook (in keukenmachine) grof hakken. 3 eetlepels olie en helft van pecorino toevoegen en tot smeuïge pasta mengen.
Ciabatta in lengte halveren en elke helft in 2 stukken snijden. Stukken in broodrooster of onder grill in ca. 2 minuten bruin roosteren. In grote koekenpan rest van olie verhitten. Champignons al omscheppend op hoog vuur in ca. 4 minuten bruin bakken, vocht laten verdampen. Rest van pijnboompitten erbij strooien en ca. 1 minuut meebakken. Champignons op smaak brengen met zout en peper. Ciabatta royaal bestrijken met selderijpesto. Champignons erover verdelen, rest van pecorino erover strooien en garneren met blaadjes selderij.
Ciabatta met selderijpesto en kastanjechampignons

null personen
395 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Champignons met keukenpapier schoonvegen en in plakjes snijden. Pecorino grof raspen. Van pijnboompitten 3 eetlepels apart houden. Van selderij grove stelen verwijderen. Enkele blaadjes bewaren voor garnering. Knoflook pellen. Rest van selderij en pijnboompitten met knoflook (in keukenmachine) grof hakken. 3 eetlepels olie en helft van pecorino toevoegen en tot smeuïge pasta mengen.
Ciabatta in lengte halveren en elke helft in 2 stukken snijden. Stukken in broodrooster of onder grill in ca. 2 minuten bruin roosteren. In grote koekenpan rest van olie verhitten. Champignons al omscheppend op hoog vuur in ca. 4 minuten bruin bakken, vocht laten verdampen. Rest van pijnboompitten erbij strooien en ca. 1 minuut meebakken. Champignons op smaak brengen met zout en peper. Ciabatta royaal bestrijken met selderijpesto. Champignons erover verdelen, rest van pecorino erover strooien en garneren met blaadjes selderij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 bakje kastanjechampignons
50 g pecorino (stukje)
1 zakje pijnboompitten
½ zakje verse selderij
1 teen knoflook
4 eetlepels olijfolie
1 ciabatta
0 zout en peper
Dit heb je nodig
keukenmachine
keukenpapier