Melanzane van Patricia Fusco

Advertentie
Ingrediënten
- 2 aubergines (geschild en in plakken van 1 cm)
- bloem
- 2 eieren (losgeklopt)
- 2 el olijfolie
- ½ ui
- 1 teen knoflook (in plakjes)
- ½ tl gedroogde basilicum
- 1 blik gepelde tomaten (400 g)
- 2 bollen mozzarella ((a 125 g), in plakken)
- 1 blik Parmezaanse kaas
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Verwarm de oven voor op 150 °C. Laat de aubergines in water met zout zo'n 10 min. weken, liefst met een gewicht erop. Dep ze droog en bestrooi ze aan beide zijden met bloem en haal door de losgeklopte eieren. Bak aan beide zijden in de olijfolie. Maak een tomatensaus van de ui, knoflook, basilicum en gepelde tomaten (roer ze stuk). Maak op een bakplaat torentjes van plakjes aubergine, 1 el saus en een plakje mozzarella. Bestrooi met wat Parmezaanse kaas en bak 25 min. in de oven.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 255 kcal
- eiwit 16 g
- koolhydraten 11 g
- vet 17 g