bewaar
Melanzane van Patricia Fusco
Melanzane van Patricia Fusco
bewaar

Melanzane van Patricia Fusco

40 min. bereiden
25 min. wachten
39waarderingen

Ingrediënten

6 personen

2

aubergines

bloem

2

eieren

2 el

olijfolie

½

ui

1 teen

knoflook

½ tl

gedroogde basilicum

1 blik

gepelde tomaten

2 bollen

mozzarella

1 blik

Parmezaanse kaas

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 150 °C. Laat de aubergines in water met zout zo'n 10 min. weken, liefst met een gewicht erop. Dep ze droog en bestrooi ze aan beide zijden met bloem en haal door de losgeklopte eieren. Bak aan beide zijden in de olijfolie. Maak een tomatensaus van de ui, knoflook, basilicum en gepelde tomaten (roer ze stuk). Maak op een bakplaat torentjes van plakjes aubergine, 1 el saus en een plakje mozzarella. Bestrooi met wat Parmezaanse kaas en bak 25 min. in de oven.