bewaar
Lauwwarme salade van sperziebonen met spek-citroendressing
Lauwwarme salade van sperziebonen met spek-citroendressing
bewaar

Lauwwarme salade van sperziebonen met spek-citroendressing

15 min. bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

sperziebonen

75 g

gerookte spekblokjes

1

citroen

gemalen chili

Aan de slag

1

Snijd de puntjes van de sperziebonen en kook de bonen in ruim water met zout in ca. 10 min. beetgaar. Giet de bonen af in een vergiet en spoel ze na met koud water.

2

Strooi de spekjes in de pan van de bonen en bak ze op laag vuur uit. Rasp de gele schil dun van de citroen en pers de vrucht uit.

3

Schep de bonen en geraspte citroenschil door het uitgebakken spek en laat alles warm worden. Breng de groente op smaak met citroensap en chilipeper. Lekker bij o.a. gebakken vis en (vegetarische) schnitzels.

tip

algemeenParmaham-balsamicodressing: bak 60 g parmaham in stukjes uit in 1 el olie. Voeg naar smaak balsamicoazijn en peper toe en laat de bonen in de dressing warm worden.

algemeenPinda-limoendressing: bak 50 g grof gehakte pinda's zachtjes in 1 el zonnebloemolie. Voeg de geraspte schil van 1 limoen en naar smaak limoensap en sojasaus toe. Laat de bonen in de dressing wamer worden.