Sperziebonen en bimi met citroendressing en walnoten
Het perfecte bijgerecht: de walnoten zorgen voor een lekkere bite.
275 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
400 g
200 g
50 g
1
1
1 tl
4 el
Dit heb je nodig
rasp
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Allerhande Kerstbox 2018 - Allerhande Kerstbox 2018
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, maar laat het puntje onderaan zitten. Kook in de pan de sperziebonen in water met eventueel zout in 6 min. beetgaar. Voeg na 2 min. de bimi toe.
Verhit ondertussen de koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. Laat afkoelen en hak grof.
Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snipper de sjalot. Klop 1 el citroensap en het rasp met de mosterd, olie en sjalot tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de groenten af, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Verdeel over de schaal, schep voorzichtig om met de dressing en bestrooi met de walnoten.
- algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
- bereidingstipJe kunt de groenten, dressing en walnoten 4 uur van tevoren maken. Bewaar apart.
Sperziebonen en bimi met citroendressing en walnoten
Het perfecte bijgerecht: de walnoten zorgen voor een lekkere bite.

bijgerecht
4 personen
275 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, maar laat het puntje onderaan zitten. Kook in de pan de sperziebonen in water met eventueel zout in 6 min. beetgaar. Voeg na 2 min. de bimi toe.
Verhit ondertussen de koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. Laat afkoelen en hak grof.
Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snipper de sjalot. Klop 1 el citroensap en het rasp met de mosterd, olie en sjalot tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de groenten af, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Verdeel over de schaal, schep voorzichtig om met de dressing en bestrooi met de walnoten.
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
bereidingstip:Je kunt de groenten, dressing en walnoten 4 uur van tevoren maken. Bewaar apart.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g sperziebonen
200 g bimi
50 g walnoten
1 citroen
1 sjalot
1 tl dijonmosterd
4 el milde olijfolie
Dit heb je nodig
rasp




