bewaar
Ovengroenten winter
Ovengroenten winter
bewaar

Ovengroenten winter

10 min. bereiden
45 min. wachten
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kleine

knolselderij

500 g

winterwortels

6

sjalotten

4 el

olijfolie

1½ tl

zeezout

Dit heb je nodig

  • ruime braadslede bekleed met bakpapier

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knolselderij in plakken van ca. 1 1/2 cm dik en schil ze. Snijd de plakken in blokjes van 1 1/2 cm. Schil de wortels en snijd ze ook in blokjes van ca. 1 1/2 cm. Snijd de sjalotten in de lengte in vieren.

2

Meng in de braadslede de groenten met de olie en het zout. Dek de braadslede af met aluminiumfolie en zet hem op het rooster in het midden van de oven. Rooster de groenten 25 minuten. Verwijder het folie en rooster de groenten in nog ca. 20 min. lichtbruin en gaar. Schep ze tussentijds 2 keer om. Lekker bij o.a. rollade, gestoofde runderlappen en hachee.

tip

algemeenGeen hetelucht! De hete lucht die bij de heteluchtstand door de oven circuleert, droogt de groenten uit. Zet de oven daarom op de conventionele stand.