bewaar
Courgetterösti met romaatjessalsa en citroenyoghurt
Courgetterösti met romaatjessalsa en citroenyoghurt
bewaar

Courgetterösti met romaatjessalsa en citroenyoghurt

35 min. bereiden
30 min. wachten
38waarderingen

Ingrediënten

1 persoon

1

citroen

125 g

romaatjes

1

bosuitjes

1 el

fijngesneden korianderkruiden

2 el

olijfolie

100 ml

Griekse yoghurt

½ tl

gemalen komijn (djinten)

1

ei

20 g

bloem

1

courgette

Aan de slag

1

Rasp de gele schil dun van de citroen en pers de vrucht uit. Halveer de romaatjes. Meng in een kom de tomaten met de bosui, koriander, 1 el olijfolie en naar smaak citroensap, peper en zout door elkaar.

2

Meng in een andere kom de yoghurt met 1 el geraspte citroenschil en naar smaak citroensap, komijn, zout en peper. Laat de smaken van beide sauzen ca. 30 min. intrekken.

3

Klop in een ruime kom met de garde het ei met de bloem en peper en zout door elkaar. Rasp de courgettes grof boven de kom. Schep alles door elkaar.

4

Verhit de resterende olie in een hapjespan met antiaanbaklaag. Schenk het beslag in de pan en bak de rösti op een middelhoog vuur 8 min. tot de bovenkant aan de randen droog begint te worden. Laat de rösti op een passende deksel glijden en keer hem met behulp van de deksel. Bak de andere kant in 2 min. lichtbruin.

5

Laat de rösti op een groot bord glijden. Serveer de rösti met de salsa en gekruide yoghurt. Lekker met ciabatta met olijven.