bewaar
Venkel in melk gesmoord met zalm
Venkel in melk gesmoord met zalm
bewaar

Venkel in melk gesmoord met zalm

Door de venkel te garen in melk, wordt de groente nóg zachter van smaak.

30 min. bereiden
42waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 teen

knoflook

3

venkelknollen

3 el

milde olijfolie

1 tl

gedroogde tijm

250 ml

volle melk

300 g

verse zalmfilet

75 g

Parmigiano Reggiano

Door de venkel te garen in melk, wordt de groente nóg zachter van smaak.

Aan de slag

1

Snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de venkel in dunne plakjes. Verhit ⅔ van de olie in een pan en fruit de knoflook 1 min.

2

Voeg de tijm en venkel toe en bak 2 min. op hoog vuur aan. Schenk de melk erbij en zet, als de melk kookt, het vuur laag. Laat 20 min. op laag vuur gaar worden.

3

Snijd de zalm in gelijke stukken en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de zalm in 2 min. per kant bruin en gaar.

4

Rasp ondertussen de kaas. Breng de venkel op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi van het vuur af met de kaas. Serveer met de zalm.

combinatietipLekker met gekookte of gebakken krieltjes.

serveertipZit er loof aan de venkel? Snijd dit dan fijn en garneer het gerecht ermee.

Venkel bereiden

Instructievideo - 01:54 min.