bewaar
Tomatensaus
Tomatensaus
bewaar

Tomatensaus

15 min. bereiden
45 min. wachten
107waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 schalen

trostomaten

6 tenen

knoflook

2

uien

2 takjes

rozemarijn

3 el

olijfolie

2 tl

suiker

Dit heb je nodig

  • bakpapier, keukenmachine of staafmixer

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de tomaten in de lengte en leg ze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat met opstaande rand. Halveer de tenen knoflook en leg ze tussen de tomaten. Verdeel de ui ertussen en strooi de rozemarijn erover. Sprenkel de olijfolie erover en bestrooi met de suiker en peper en zout naar smaak. Rooster de tomaten 45 min. in het midden van de oven. Neem de tomaten met de ui, knoflook en rozemarijn uit de oven en schep in een kom. Pureer met de keukenmachine tot een gladde saus. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Lekker over pasta met gehaktballetjes en tuinbonen.

algemeenDe rest van de rozemarijn kun je met wat olijfolie, knoflook en zeezout over aardappelpartjes verdelen en 40 min. op 200 °C roosteren in de oven.

Groenten grillen en roosteren

Instructievideo - 00:50 min.