bewaar
Spinazie met champignons
Spinazie met champignons
bewaar

Spinazie met champignons

Bijgerecht vól smaken: aardse champignons, hartige Parmezaanse kaas. Perfect bij de zachte spinazie!

20 min. bereiden
102waarderingen

Ingrediënten

4 personen

125 g

gerookt ontbijtspek

1 teen

knoflook

250 g

kastanjechampignon

600 g

spinazie (gewassen)

50 g

Parmigiano Reggiano

Bijgerecht vól smaken: aardse champignons, hartige Parmezaanse kaas. Perfect bij de zachte spinazie!

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek in 6 min. uit. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

2

Maak de champignons schoon met keukenpapier. Snijd de champignons en de knoflook in plakjes. Fruit de knoflook 1 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de champignons toe en bak 5 min.

3

Verhit een andere koekenpan zonder olie of boter, voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Laat uitlekken in een vergiet. Duw er met de bolle kant van een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng in een schaal met de champignons en het spek. Schaaf de kaas erover en serveer.