bewaar
Pittige taugésalade met sesam
Pittige taugésalade met sesam
bewaar

Pittige taugésalade met sesam

15 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

sesamzaad

4 el

olijfolie extra vierge

1 el

wittewijnazijn

1 teen

knoflook

1

rode peper

1

zoete ui

2 bakjes

taugé

1 zak

witte kool

Aan de slag

1

Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder boter of olie in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Klop een dressing van de olie, azijn en knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder de groene steelaanzet van de rode peper. Snijd de peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper in dunnereepjes.

2

Meng de rode peper, ui, taugé en witte kool in een kom en schep om met de dressing. Bestrooi met het sesamzaad. Lekker met gewokte garnalen.

tip

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.