bewaar
Tomatenfocaccia
Tomatenfocaccia
bewaar

Tomatenfocaccia

1 uur 5 min. bereiden
20 min. wachten
45waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1 kg

bloem

2 zakjes

gist

4 tl

gedroogde rozemarijn

10 el

olijfolie

1 potje

zongedroogde tomaten

4 tl

zeezout

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Meng de bloem, gist, rozemarijn en 2 tl zout in een ruime kom. Voeg al roerend met een houten lepel de olie toe en vervolgens 600 ml handwarm water. Meng alle ingrediënten en kneed het deeg 10 min. met de hand.

2

Verdeel het deeg in 2 porties en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw tot een ronde vorm van ca. 2 cm dik en 25 cm doorsnee. Dek af met een schone theedoek en laat op een warme plek 45 min. rijzen tot het deeg in omvang verdubbeld is.

3

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de theedoek. Verdeel de tomaten over het deeg en duw ze erin. Bestrooi met het zeezout. Bak de focaccia's in de hete oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin. Besprenkel voor serveren eventueel met extra olijfolie.