bewaar
Gehaktballetjes met salami en kikkererwten
Gehaktballetjes met salami en kikkererwten
bewaar

Gehaktballetjes met salami en kikkererwten

25 min. bereiden
40waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

olie

1 pak

rundergehakt

50 g

salami

1

ui

400 g

tomaten

1 blik

kikkererwten

½ tl

gemalen komijn (djinten)

Aan de slag

1

Verhit de olie in een braadpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Bak de plakjes salami en de uiringen even mee. Voeg de parten tomaat met de kikkererwten, komijn en naar smaak zout en peper toe.

2

Breng alles aan de kook. Leg de deksel op de pan en stoof alles in ca. 15 min. gaar. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Lekker met rijst en een salade van sperziebonen.

tip

algemeenItaliaanse variatie: vervang de komijn door 4 el verse, fijngehakte Italiaanse kruiden. Serveer met pasta.