bewaar
Stokbrood met hamburgertjes en salsa
Stokbrood met hamburgertjes en salsa
bewaar

Stokbrood met hamburgertjes en salsa

15 min. bereiden
30 min. wachten
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 blikje

maiskorrels

½

groene paprika

50 g

zwarte olijven

½ tl

gemalen komijn (djinten)

1 el

olijfolie met

½

limoen

1 grote

sjalot

1 grote

vleestomaat

2 el

verse koriander

1 el

olijfolie

500 g

mager

2

eiwitten

2 tl

paprikapoeder

1 lang

stokbrood

2 el

groene olijventapenade

2 el

gedroogde tomaten

35 g

rucola

Aan de slag

1

Plet de maïskorrels iets met een vork. Meng de stukjes paprika en olijf met de komijn en olie naar smaak zout en peper door de maïskorrels.

2

Laat de smaken van de maïssalsa minimaal 30 min. intrekken.

3

Rasp intussen de schil dun van de limoen en pers de vrucht uit. Marineer de stukjes sjalot 5 min. in het limoensap.

4

Meng de geraspte limoenschil, stukjes tomaat, koriander, olie en naar smaak zout en peper door de sjalot. Laat de smaken minimaal 30 min. intrekken.

5

Kneed intussen het gehakt met eiwit, paprikapoeder, 1 tl zout en naar smaak peper heel stevig door elkaar. Verdeel het mengsel in 24 gelijke stukjes en vorm ze elk tot een hamburgertje.

6

Snijd het stokbrood in de lengte open en leg de helften naast elkaar op een plank. Bestrijk een helft met olijventapenade en het andere stuk met tomatentapenade.

7

Verhit de grillpan voor en gril de burgertjes aan elke kant 3 minuten. Leg de burgertjes dakpansgewijs op de stokbroodhelften.

8

Schep de tomatensalsa op het stokbrood met de olijventapenade en de maïssalsa op het brood met de tomatentapenade. Strooi de rucola erover.