bewaar
Witte pastasalade met gepofte knoflook
Witte pastasalade met gepofte knoflook
bewaar

Witte pastasalade met gepofte knoflook

20 min. bereiden
30 min. wachten
54waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1 bol

knoflook

1 el

olijfolie

1 zak

farfalle

1 bakje

mascarpone

4 el

witte balsamicoazijn

2

zoete uien

Dit heb je nodig

  • ovenschaaltje doorsnede ca. 10 cm

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bovenkant van de bol knoflook, zodat de tenen zichtbaar worden. Zet de bol in het ovenschaaltje en besprenkel het snijvlak met de olie. Pof de knoflook 30 min. in de oven. Laat afkoelen.

2

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water af om het kookproces te stoppen.

3

Duw de gepofte knoflooktenen uit de velletjes in een saladeschaal. Voeg de mascarpone, de azijn en peper en zout naar smaak toe. Meng met een vork en roer de ui en de pasta erdoor.