Groe­ne pas­ta­sa­la­de

Groen? Doen! Frisse salade met peultjes, erwten en basilicum.

(186)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Groen? Doen! Frisse salade met peultjes, erwten en basilicum. 8 personen
3 186

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg 4 min. voor het einde van de kooktijd de peultjes en de erwten toe. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water af om het kookproces te stoppen.
  2. Halveer de knoflook en wrijf met de helften een saladeschaal in. Snijd de bolletjes mozzarella doormidden. Doe de pasta met groenten en de mozzarella in de schaal. Pureer met de staafmixer het basilicum met de olie en de mayonaise. Meng door de pasta en breng op smaak met peper en zout. Snijd de bosui in ringetjes en strooi over de salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 95 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Groene pastasalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groe­ne pas­ta­sa­la­de

1
1
  • 500 g penne rigate
  • 400 g peultjes
  • 450 g tuinerwten

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg 4 min. voor het einde van de kooktijd de peultjes en de erwten toe.

2
2

Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water af om het kookproces te stoppen.

3
3
  • 1 teen knoflook
  • 150 g mozzarella piccolini

Halveer knoflook, wrijf met helften een saladeschaal in. Snijd de bolletjes mozzarella doormidden. Meng pasta, groenten en mozzarella in de schaal.

4
4
  • 15 g basilicumblaadjes
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 5 el mayonaise

Pureer het basilicum, olie en mayonaise met de staafmixer. Meng door de pasta en breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 3 bosuien

Snijd de bosui in ringetjes en strooi over de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.