bewaar
Groene pastasalade
Groene pastasalade
bewaar

Groene pastasalade

Groen? Doen! Frisse salade met peultjes, erwten en basilicum.

20 min. bereiden
195waarderingen

Ingrediënten

8 personen

500 g

penne

400 g

verse peultjes

450 g

diepvries tuinerwten

1 teen

knoflook

150 g

mini mozzarella

15 g

verse basilicumblaadjes

4 el

extra vergine olijfolie

5 el

mayonaise

3

bosuien

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Groen? Doen! Frisse salade met peultjes, erwten en basilicum.

Aan de slag

1

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg 4 min. voor het einde van de kooktijd de peultjes en de erwten toe. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water af om het kookproces te stoppen.

2

Halveer de knoflook en wrijf met de helften een saladeschaal in. Snijd de bolletjes mozzarella doormidden. Doe de pasta met groenten en de mozzarella in de schaal. Pureer met de staafmixer het basilicum met de olie en de mayonaise. Meng door de pasta en breng op smaak met peper en zout. Snijd de bosui in ringetjes en strooi over de salade.