Sojakipdrumsticks
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de kip in de braadslee en schenk de bouillon en de sojasaus erover. Snijd de ongeschilde gember in stukken, halveer de ongepelde knoflooktenen en leg tussen de kipdrumsticks. Gaar de kip 25 min. in de oven.
Steek de barbecue aan. Neem de kip uit het kookvocht en rooster ca. 8 min. op de barbecue tot het vel knapperig en goudbruin is. Keer regelmatig. Schenk de helft van het braadvocht uit de braadslee en zet op het vuur. Laat het braadvocht 10 min. inkoken. Serveer bij de kip.
Kipdrumsticks grillen op de barbecue
Instructievideo - 00:50 min.
Sojakipdrumsticks
hoofdgerecht
null personen
290 kcal
20 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de kip in de braadslee en schenk de bouillon en de sojasaus erover. Snijd de ongeschilde gember in stukken, halveer de ongepelde knoflooktenen en leg tussen de kipdrumsticks. Gaar de kip 25 min. in de oven.
Steek de barbecue aan. Neem de kip uit het kookvocht en rooster ca. 8 min. op de barbecue tot het vel knapperig en goudbruin is. Keer regelmatig. Schenk de helft van het braadvocht uit de braadslee en zet op het vuur. Laat het braadvocht 10 min. inkoken. Serveer bij de kip.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
3 schaaltjes kipdrumsticks
1 l kippenbouillon
200 ml sojasaus
6 cm verse gember
4 tenen knoflook
Dit heb je nodig
braadslee (35 x 40 cm)