bewaar
Citroenblini's
Citroenblini's
bewaar

Citroenblini's

40 min. bereiden
1 uur wachten
32waarderingen

Ingrediënten

20 porties

200 ml

volle melk

½ zakje

gist

1 tl

suiker

2

eieren

150 g

bloem

1

citroen

75 g

boter

2 pakjes

gerookte zalm

1 bekertje

crème fraîche

2 el

bieslook

Aan de slag

1

Meng de melk met de gist en suiker. Laat 5 min. staan. Klop met een mixer de dooiers luchtig. Voeg de bloem, 1 mespunt zout en de melk toe. Laat 1 uur rijzen op een warme plaats.

2

Rasp de gele schil van de citroen. Klop het eiwit stijf. Spatel met het rasp door het beslag. Smelt 1/4 van de boter in een koekenpan. Maak 5 bergjes beslag van ca. 5 cm. Bak de blini's in ca. 4 min. gaar. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie. Ga door tot het beslag op is.

3

Verdeel de zalm in ca. 20 stukjes. Schep op elke blini 1/2 tl crème fraîche, de zalm en bieslook.

Eieren splitsen

Instructievideo - 00:36 min.