bewaar
Schiaffoni met gehakt
Schiaffoni met gehakt
bewaar

Schiaffoni met gehakt

20 min. bereiden
15 min. wachten
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

12

schiaffoni

300 g

gehakt

1

sjalot

½ el

verse gember

1 el

verse salie

1 el

bloem

50 g

pizzakaas

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie, kleine ovenschaaltjes,ingevet

Aan de slag

1

Kook de schiaffoni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, schenk er een klein beetje koud water op.

2

Verhit intussen een koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg tijdens het bakken 1/2 tl zout en naar smaak peper toe. Roer de sjalot, gember en salie erdoor en fruit alles nog 2 minuten. Roer de bloem door het gehakt en fruit het 1 min. mee. Roer 2 el water door het gehakt en breng dit aan de kook. Laat het gehakt iets afkoelen.

3

Vul de schiaffoni met het gehakt en zet ze rechtop in de ovenschaaltjes. Strooi de kaas erover. Dek de schaaltjes luchtig af met aluminiumfolie en bewaar ze tot gebruik in de koelkast.

4

Verwarm de oven voor op 175 °C. Zet de schaaltjes op het rooster in het midden van de oven en laat het gerechtje in ca. 15 min. goed warm worden. Verwijder het folie en strooi de salieblaadjes erover.

tip

algemeenOok lekker als hapje, 12 stuks.