
Ingrediënten
500 g
bleekselderij
4 el
olijfolie
300 g
kipfilet
1
rode paprika
1 el
cajunkruiden
1 blik
tomatenblokjes
2 zakken
aardappelpartjes
2 tl
paprikapoeder
Aan de slag
Snijd de bleekselderijstengels in plakjes en het groene blad fijn. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de kip 2 min. Voeg de bleekselderij en de paprika toe en bak 3 min. mee. Bestrooi met de cajunkruiden en bak nog 1 min. Voeg de tomatenblokjes toe en stoof de kip met de deksel op de pan in ca. 8 min. gaar.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een ruime koekenpan en bak de aardappelpartjes in ca. 10 min. goudgeel en gaar. Bestrooi met het paprikapoeder en bak nog 1 min.
Verdeel de cajunkip over 4 diepe borden en serveer met de aardappelpartjes. Bestrooi met het selderijblad.
algemeenEen mild en romig accent? Roer van het vuur af 3 el volle yoghurt (op kamertemperatuur) door de cajunkip.