bewaar
Cajunkip met paprika
Cajunkip met paprika
bewaar

Cajunkip met paprika

25 min. bereiden
157waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

bleekselderij

4 el

olijfolie

300 g

kipfilet

1

rode paprika

1 el

cajunkruiden

1 blik

tomatenblokjes

2 zakken

aardappelpartjes

2 tl

paprikapoeder

Aan de slag

1

Snijd de bleekselderijstengels in plakjes en het groene blad fijn. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de kip 2 min. Voeg de bleekselderij en de paprika toe en bak 3 min. mee. Bestrooi met de cajunkruiden en bak nog 1 min. Voeg de tomatenblokjes toe en stoof de kip met de deksel op de pan in ca. 8 min. gaar.

2

Verhit ondertussen de rest van de olie in een ruime koekenpan en bak de aardappelpartjes in ca. 10 min. goudgeel en gaar. Bestrooi met het paprikapoeder en bak nog 1 min.

3

Verdeel de cajunkip over 4 diepe borden en serveer met de aardappelpartjes. Bestrooi met het selderijblad.

tip

algemeenEen mild en romig accent? Roer van het vuur af 3 el volle yoghurt (op kamertemperatuur) door de cajunkip.