bewaar
Studentenpasta
Studentenpasta
bewaar

Studentenpasta

Een heerlijke ovenschotel voor een groot gezelschap.

20 min. bereiden
20 min. oventijd
25 min. wachten
188waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1

paprikamix

2

uien

3 tenen

knoflook

500 g

kipfilet

750 g

fusilli

3 el

traditionele olijfolie

600 g

verse spinazie

190 g

groene pesto

800 g

tomatenblokjes

250 g

mozzarella

Dit heb je nodig

  • rechthoekige ovenschaal/lasagneschaal

Een heerlijke ovenschotel voor een groot gezelschap.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200°C.

2

Snijd de knoflook fijn en de ui grof. Snijd de paprika's in reepjes. Snijd de kipfilet in blokjes.

3

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

4

Verhit ondertussen de olie in een ruime hapjespan of wok. Fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de kipfilet toe en bak in 4 min. bruin. Bak 2/3 van de paprika 3 min. mee. Voeg de spinazie in handzame porties toe en laat de blaadjes al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Voeg de tomatenblokjes en pesto toe en verwarm de pastasaus nog 5 min. Voeg peper naar smaak toe.

5

Giet de pasta af. Schep de pastasaus erdoor en schep in de ovenschaal. Verdeel de rest van de paprika, de mozzarella en wat peper erover. Bak de pastaschotel in de oven in ca. 20 min. goudbruin.

tip

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.