Provençaalse groenten

340 kcal

15 min. bereiden, 1 uur 5 min. wachten

2.9/5

(79)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • rechthoekige ovenschaal (inhoud minstens 2 liter)


OvenOpen - OvenOpen

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.

  2. Was alle groenten en snijd ze in de lengte in plakken van 1/2 cm dik. Bestrooi de aubergine en courgette met wat zout en laat dit 10 min. intrekken. Dep de groenten droog.

  3. Zet de groenten rechtop in rijen in een langwerpige ingevette ovenschaal. Om en om courgette, tomaat en aubergine. Strooi de kruiden en naar smaak peper over de groenten en druppel de olie erover. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

  4. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de groenten 35 minuten.

  5. Roer de mascarpone los met zout en peper. Verwijder het folie van de groenten en lepel de mascarpone erover. Bak alles nog 15 minuten. Lekker met rijst.

Wat vond je van dit recept?

Provençaalse groenten

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig