bewaar
Forel met basilicum uit de oven
Forel met basilicum uit de oven
bewaar

Forel met basilicum uit de oven

20 min. bereiden
15 min. wachten
44waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

forellen

4

sjalotjes

1

venkelknol

1

citroen

4 takjes

basilicum

4 el

olijfolie

Dit heb je nodig

  • bakplaat, bekleed met bakpapier, keukentouw

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de forellen onder koud water en bestrooi met zout en peper.

2

Verdeel de gesneden sjalotjes en de venkelknol op een vel bakpapier op een bakplaat.

3

Leg de vis op de bakplaat en verdeel de citroen erover. Steek de takjes basilicum tussen de citroenen op de vis. Zet alles vast met een touwtje of twee. Bedruppel de hele ovenplaat met olijfolie.

4

Schuif het gerecht in het midden van de oven en rooster het in ca. 15 min. gaar. Serveer met een tomatensla.

tip

algemeenMet bakpapier voorkomt u dat een gerecht aan de vorm vastplakt. Bovendien houdt het bakplaten schoon en dat scheelt veel werk.