bewaar
Kip met korst in Chinese kool
Kip met korst in Chinese kool
bewaar

Kip met korst in Chinese kool

20 min. bereiden
25 min. wachten
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 grote bladeren

van Chinese kool

4

kipfilets

2 tl

citroensap

2 tl

kofta

2 tl

verse tijmblaadjes

300 g

grof zeezout

300 g

bloem

Dit heb je nodig

  • bakplaat

Aan de slag

1

Doe de koolbladeren in een zeef en overgiet ze met kokend water. Dep ze droog. Wrijf de kip in met citroensap, kebabkruiden en tijm. Pak elke kipfilet in een koolblad.

2

Roer in een kom het zeezout en de bloem door elkaar en voeg 180 ml water toe. Meng alles tot een soepel deeg. Bewaar kip en deeg tot gebruik in de koelkast.

3

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestuif het werkvlak met wat bloem en rol de stukken deeg uit tot langwerpige lappen die even groot zijn. Leg een lap deeg op de bakplaat. Leg de kipfilets dicht tegen elkaar op het deeg. Bestrijk de randen van het deeg met water. Leg de andere lap erop en druk de randen goed aan.

4

Schuif de bakplaat in het midden van de oven en laat de kipfilets in ca. 15 min. gaar worden. Haal de kip uit de oven en laat het pakket nog 10 min. staan. Breek een stuk van de (oneetbare) korst weg.

algemeenLekker met een salade van de rest van de kool en gebakken krieltjes.