bewaar
Chinese kool met gember
Chinese kool met gember
bewaar

Chinese kool met gember

15 min. bereiden
58waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 el

olijfolie

25 g

boter

1 bakje

kastanjechampignons

3 cm

verse gember

1

sinaasappel

1 el

wittewijnazijn

1 tl

suiker

½

Chinese kool

Aan de slag

1

Verhit 2 el olie met de boter in een koekenpan. Voeg de champignons toe en bak ze in ca. 5 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen op een bord.

2

Snijd de gember zo fijn mogelijk. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Klop in een kom een dressing van de rest van de olie, de gember, het sinaasappelrasp en -sap, de azijn en de suiker. Breng op smaak met peper en zout. Schep de kool en de champignons erdoor. Lekker met karbonade.

algemeenVoor een oosters bijgerecht: roerbak de rest van de kool met wat knoflook en sojasaus.