bewaar
Kipfilet met tuinbonenstamppotje
Kipfilet met tuinbonenstamppotje
bewaar

Kipfilet met tuinbonenstamppotje

30 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

750 g

kruimige aardappelen

3 tenen

knoflook

450 g

fijne tuinbonen

1

sinaasappel

65 g

boter

4

kipfilets

2 el

verse munt

Aan de slag

1

Kook in een ruime pan de aardappels met de knoflook in water met zout in ca. 20 min. gaar. Voeg de laatste 5 min. van de kooktijd de tuinbonen toe en kook ze mee.

2

Rasp intussen de schil dun van de sinaasappel. Schil de sinaasappel met een scherp mesje tot op het vruchtvlees en snijd de sinaasappel in plakken.

3

Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de kipfilets in ca. 10 min. aan beide kanten goudbruin en gaar. Bak de plakken sinaasappel de laatste minuut mee.

4

Giet het water van de aardappels. Stamp de aardappels tot een grove puree. Roer de resterende boter, de sinaasappelrasp en naar smaak zout en versgemalen peper door het stamppotje. Verdeel het stamppotje over 4 borden en leg de kip en plakken sinaasappel ernaast. Strooi de munt erover.