bewaar
Frisse kip met spinaziesalade
Frisse kip met spinaziesalade
bewaar

Frisse kip met spinaziesalade

25 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½ el

verse munt

3 el

olie

2 el

witte balsamicoazijn

4

kipfilets

1

rode ui

150 g

spinazie

2

pistolets

Aan de slag

1

Meng in een bakje de munt met 1 el olie en 1 el azijn. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en leg ze in de marinade. Marineer de kip 15 min. op kamertemperatuur.

2

Meng in een kom de ui met de resterende eetlepel balsamicoazijn en marineer ze 5 minuten. Meng 2 el olie en naar smaak zout en peper door de uien in de kom en schep de spinazie er luchtig door.

3

Halveer de pistolets in de lengte en bestrijk de snijvlakken met 1 el olie.

4

Verhit een koekenpan en rooster de snijvlakken van de broodjes goudbruin. Verhit de koekenpan opnieuw en rooster de kipfilets in ca. 3 min. goudbruin en gaar. Keer ze regelmatig.

5

Leg de filets elk op een bord, schep de salade half op de kip en leg de broodjes ernaast.

algemeenVerdubbel de hoeveelheden en u heeft een heerlijk zomers hoofdgerecht. Probeer de kip ook eens op de barbecue.