bewaar
Shoarmaballetjes
Shoarmaballetjes
bewaar

Shoarmaballetjes

25 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ bakje

platte peterselie

500 g

rundergehakt

1

ei

1 el

shoarmakruiden

1 teen

knoflook

4 el

olijfolie

1

rode paprika

Aan de slag

1

Snijd de peterselie fijn. Doe het gehakt in een kom en voeg het ei, de shoarmakruiden, de knoflook, de peterselie en peper naar smaak toe. Kneed goed door. Verdeel het gehakt in 16 porties en vorm er met vochtige handen balletjes van.

2

Verhit de olie in een koekenpan en bak de shoarmaballetjes op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Voeg de paprika toe en bak 2 min. mee. Zet het vuur laag en bak de balletjes in ca. 6 min. gaar. Keer regelmatig. Lekker in een shoarmabroodje met sla en knoflooksaus.

algemeenU kunt de shoarmaballetjes 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Eet ze koud of verwarm ze in ca. 5 min. op laag vuur. Keer regelmatig.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.