Boerenomelet met oude kaas
Lekker makkelijk en lekker Hollands. Ook de kinderen zijn dol op deze omelet.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g vastkokende aardappelen
- 250 g champignons
- 2 el traditionele olijfolie
- 350 g verse boerensoepgroenten
- 8 middelgrote eieren
- 5 plakken oude kaas 48+
- 8 kleine zoetzure augurken
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de champignons in kwarten.
- Verhit de olie in een hapjespan. Bak de aardappelblokjes in 8 min. op laag vuur gaar. Voeg de champignons toe en bak 5 min. mee. Doe de soepgroenten erbij en bak nog 3 min.
- Klop de eieren los en schenk ze over de groenten. Bak de omelet met de deksel op de pan op laag vuur in 12 min. gaar. Bedek de bovenkant met de kaas en bak nog 6 min. met de deksel op de pan. Serveer met de augurken.
variatietip:
Vervang voor een zachtere smaak de oude kaas door jonge kaas.
combinatietip:
Lekker met grof bruin brood.

Brunoise snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 445 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 30 g
-
vet 24 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 590 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Boerenomelet met oude kaas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Boerenomelet met oude kaas
- 500 g vastkokende aardappelen
- 250 g champignons
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een hapjespan. Bak de aardappelblokjes in 8 min. op laag vuur gaar.
- 350 g verse boerensoepgroenten
Voeg de champignons toe en bak 5 min. mee. Doe de soepgroenten erbij en bak nog 3 min.
- 8 middelgrote eieren
Klop de eieren los en schenk ze over de groenten. Bak de omelet met de deksel op de pan op laag vuur in 12 min. gaar.
- 5 plakken oude kaas 48+
Bedek de bovenkant met de kaas en bak nog 6 min. met de deksel op de pan.
- 8 kleine zoetzure augurken
Serveer met de augurken.
variatietip:
Vervang voor een zachtere smaak de oude kaas door jonge kaas.
combinatietip:
Lekker met grof bruin brood.