bewaar
Boerenomelet met oude kaas
Boerenomelet met oude kaas
bewaar

Boerenomelet met oude kaas

Lekker makkelijk en lekker Hollands. Ook de kinderen zijn dol op deze omelet.

35 min. bereiden
178waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

vastkokende aardappel

250 g

champignons

2 el

traditionele olijfolie

350 g

verse boerensoepgroente

8

middelgrote eieren

5 plakken

oude kaas 48+

8

kleine zoetzure augurken

Lekker makkelijk en lekker Hollands. Ook de kinderen zijn dol op deze omelet.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de champignons in kwarten.

2

Verhit de olie in een hapjespan. Bak de aardappelblokjes in 8 min. op laag vuur gaar. Voeg de champignons toe en bak 5 min. mee. Doe de soepgroenten erbij en bak nog 3 min.

3

Klop de eieren los en schenk ze over de groenten. Bak de omelet met de deksel op de pan op laag vuur in 12 min. gaar. Bedek de bovenkant met de kaas en bak nog 6 min. met de deksel op de pan. Serveer met de augurken.

tip

combinatietipLekker met grof bruin brood.

variatietipVervang voor een zachtere smaak de oude kaas door jonge kaas.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.