bewaar
Bietenrisotto met spekjes
Bietenrisotto met spekjes
bewaar

Bietenrisotto met spekjes

De bieten geven deze risotto niet alleen een fantastische kleur, de smaak doet het ook heel goed bij de spekjes.

30 min. bereiden
362waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

300 g

ontbijtspek aan een stuk

1 liter

rundvleesbouillon van tablet

50 g

ongezouten roomboter

150 ml

droge witte wijn

300 g

risottorijst

400 g

geraspte bietjes

75 g

rucola

De bieten geven deze risotto niet alleen een fantastische kleur, de smaak doet het ook heel goed bij de spekjes.

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd het spek in reepjes. Verhit de bouillon. Smelt de helft van de boter in een soeppan en fruit de ui 1 min. Doe de spekreepjes erbij en bak nog 3 min. Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee. Schenk de wijn erbij, zet het vuur laag en roer tot de wijn is opgenomen.

2

Voeg daarna de bouillon toe tot de rijst net onder staat. Laat de rijst alle bouillon opnemen. Roer regelmatig en voeg telkens een nieuwe scheut toe. Herhaal tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min. Voeg de bietjes en de rest van de boter toe en verwarm nog 1-2 min.

3

Breng op smaak met peper. Verdeel de risotto over diepe borden. Serveer met de rucolasla.

tip

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.