Pak­soi­pak­ket­jes

(66) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 66

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • stoommand (Ø 30 cm)

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de garnalen en snijd ze zo fijn mogelijk. Meng in een kom met het gehakt. Snijd de gember zo fijn mogelijk. Voeg de rode peper, de gember, 2 bosuitjes, het ei en de knoflook aan het gehakt-garnalenmengsel toe. Meng alle ingrediënten en voeg peper en zout naar smaak toe. Verdeel het mengsel in 8 gelijke porties.
  2. Breng ruim water aan de kook in een wok waar de stoommand op past. Knip de kaartjes van de theezakjes en doe de zakjes in het kokende water. Wikkel de porties garnalengehakt in 8 grote paksoibladen en leg de pakketjes met de naad naar beneden in de mand. Zet de stoommand op de wok en dek af met de stoommanddeksel of aluminiumfolie. Stoom de pakketjes in ca. 15 min. gaar.
  3. Roer ondertussen de oestersaus los met de olie en 1 el water. Voeg de rest van de bosui toe. Serveer de paksoipakketjes met de oestersaus. Lekker met pandanrijst en peultjes.

Tip:

Snijd de rest van de paksoi in dunne reepjes en roerbak 2 min. in 1 el olie en 1 el oestersaus voor een klein bijgerecht.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

instructievideo - 00:34 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.