bewaar
Groentegratin met roquefort en kruidenkorst
Groentegratin met roquefort en kruidenkorst
bewaar

Groentegratin met roquefort en kruidenkorst

40 min. bereiden
8 min. wachten
59waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

brood

½ bakje

verse peterselie

½ bakje

verse bieslook

1 zak

spinazie

1 bakje

amandelschaafsel

4 stronken

witlof

2 el

olijfolie

50 g

rietsuiker

50 g

boter

½

knolselderij

2 tl

gedroogde tijm

300 g

roquefort

Dit heb je nodig

  • keukenmachine, 4 ovenschaaltjes (Ø 14 cm), ingevet

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Verkruimel het binnenste uit het brood grof. Rooster de kruimels op de bakplaat in de oven (terwijl die aan het voorverwarmen is) in ca. 6 min. knapperig. Laat afkoelen. Maal in de keukenmachine met de peterselie, bieslook en 50 g spinazie. Voeg de amandel toe.

2

Verwijder de harde kern van het witlof. Verhit de olie in een hapjespan en bak het witlof 2 min. Voeg de suiker en de helft van de boter toe en bak afgedekt 6 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Doe in de ovenschaaltjes.

3

Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de knolselderij en tijm 12 min. op laag vuur. Voeg de rest van de spinazie toe en laat op hoog vuur slinken. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over het witlof. Verdeel eerst de roquefort en dan het broodkruim erover en laat in ca. 8 min. in de oven goudbruin worden.

Gratineren

Instructievideo - 00:39 min.