bewaar
Kip Parmezaan
Kip Parmezaan
bewaar

Kip Parmezaan

Bij dit ovengerecht met kip, knoflook, basilicum en twee soorten kaas smelt je weg...

10 min. bereiden
45 min. oventijd
668waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

4

kipfilet

690 ml

sugo tradizionale tomatensaus in pot

15 g

verse basilicum

250 g

mozzarella

100 g

Parmigiano Reggiano

40 g

salade croutons knoflooksmaak

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bij dit ovengerecht met kip, knoflook, basilicum en twee soorten kaas smelt je weg...

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 ºC.

2

Pers de knoflook uit. Vet de bodem van de overschaal in met de olie en knoflook en bestrooi met peper. Leg de kipfilets in de schaal en schenk de tomatensaus erover. Zorg dat de kip helemaal bedekt is met de saus. Verdeel de fijngesneden basilicum erover. Verdeel de helft van de mozzarella en de helft van de Parmezaanse kaas over de saus. Verdeel de croutons en de rest van de mozzarella en Parmezaanse kaas.

3

Bak de kip in ca. 45 min. in het midden van de oven gaar en goudbruin. Dek de schaal af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.

bewaartipJe kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in een voorverwarmde oven op 200° C.