bewaar
Roggebroodsandwich met eiersalade en aspergetips
Roggebroodsandwich met eiersalade en aspergetips
bewaar

Roggebroodsandwich met eiersalade en aspergetips

15 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

groene aspergetips

100 g

gerookte kipreepjes

½ zakje

verse basilicum

2 bakjes

eiersalade

8 sneetjes

donker roggebrood

Aan de slag

Van aspergetips onderkant afsnijden. In steelpan met ruim kokend water aspergetips in 4 min. beetgaar koken. In zeef afspoelen met koud water en goed laten uitlekken. Driekwart van kipreepjes en helft van basilicum door eiersalade scheppen. Sneetjes roggebrood royaal bestrijken met eiersalade. Aspergetips (met kopjes allemaal naar één kant) erop leggen. Peper en rest van kipreepjes en basilicum erover strooien. Op vier borden steeds 2 sneetjes roggebrood op elkaar leggen met eiersalade bovenop.

algemeenDeze dubbeldekker is heerlijk als stevige lunch of als makkelijk zaterdagavondgerecht. Voor een ontbijt of brunch kunt u de sneetjes roggebrood met eiersalade ook als enkele open sandwich geven (dus niet als dubbeldekker!).