bewaar
Kippensoep met tijm en gegrilde kipfilet
Kippensoep met tijm en gegrilde kipfilet
bewaar

Kippensoep met tijm en gegrilde kipfilet

20 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

olijfolie

300 g

kipfilet

300 g

prei

3

kippenbouillontabletten

½ zakje

verse tijm

450 g

aardappelblokjes

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

Grillpan voorverwarmen tot gloeiend heet. In kom blokjes kip mengen met eetlepel olie en peper naar smaak. In grillpan kipblokjes in ca. 5 min. rondom bruin en gaar roosteren. Intussen in (soep)pan rest van olie verhitten en in fluitketel of waterkoker 1 1/4 liter water aan de kook brengen. Prei 2 min. al omscheppend bakken. Bouillontabletten boven soeppan verkruimelen en kokend water toevoegen. Takjes tijm in pan leggen en soep 3 min. zachtjes laten koken. Aardappelblokjes en gegrilde kip door soep roeren en nog 2 minuten meewarmen. Op smaak brengen met peper. Takjes tijm eventueel verwijderen.

algemeenServeer op warme zomerdagen partjes citroen bij deze soep. Dan kan ieder voor zich deze voor een lekker frisse smaak aan tafel boven de soep uitknijpen.