bewaar
Franse cassoulet
Franse cassoulet
bewaar

Franse cassoulet

20 min. bereiden
25 min. wachten
189waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 schaal

varkenschipolata

300 g

kipdrumsticks

3 el

traditionele olijfolie

3

uien

720 g

witte bonen in blik

2 tl

gedroogde Provençaalse kruiden

400 g

tomatenblokjes

200 ml

volle rode wijn

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm), ingevet

Aan de slag

1

Maak van elke chipolata 2 kleine worstjes door ze in het midden in te draaien en daarna de helften los te snijden. Bestrooi de kip met peper en zout.

2

Verhit de olie in een ruime braadpan en bak de kip en de worstjes in 6 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Bak in hetzelfde vet de ui 8 min. op laag vuur. Leg het vlees terug in de pan. Laat de bonen uitlekken. Voeg de kruiden, tomaat, bonen en wijn toe en laat 25 min. sudderen.

combinatietipLekker met knapperig brood en een groene salade.