bewaar
Italiaanse rodekool met runderbraadworst
Italiaanse rodekool met runderbraadworst
bewaar

Italiaanse rodekool met runderbraadworst

25 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 el

olijfolie

1 schaal

runderbraadworst

1 voordeelzak

Toscaanse aardappelpartjes

1

ui

1 zak

rodekool

3 el

balsamicoazijn

3 el

zwarte olijven

2 tl

gedroogde Italiaanse kruiden

Aan de slag

1

Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de braadworst in ca. 20 min. bruin en gaar. Verhit 2 el olie in een andere koekenpan en bak de aardappelpartjes in 8-10 min. goudgeel en gaar, schep regelmatig om.

2

Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de rodekool toe en bak in 5-6 min. knapperig gaar. Schep de balsamicoazijn, de olijven en de Italiaanse kruiden erdoor en breng op smaak met peper en zout.

3

Verdeel de rodekool en de braadworst over 4 borden en serveer met de aardappelpartjes.

algemeenVoor een eigentijdse rodekoolstamppot: meng reepjes gewokte rodekool samen met magere spekreepjes door aardappelpuree.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.