No­ten­trio van Su­zan­ne en Es­ter

(237) waardeer
nagerecht 4 personen
3 237

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ijsbolletjeslepel

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de chocolade in een kom. Schenk er 80 ml kokend water bij en roer tot een gladde saus. Voeg de likeur toe en roer door.
  2. Leg op elk bord een kletskop, schep er een bolletje ijs op, een kletskop, een bolletje ijs en weer een kletskop. Schenk de saus eromheen.

Tip:

Dit notentorentje is ook lekker met Mangosorbetijs (bak 500 ml) en een saus die u maakt van vanillevla verdund met ongeklopte slagroom.

Tip:

Familierecept Allerhande 12 2010. Ester en Suzanne herinneren zich nog goed hoe ze hun oma hielpen met het maken van het notentorentje. Suzanne: 'Wij mochten "stapelen". Oma was een echt toetjesmens, dit recept had ze speciaal voor ons bedacht: ze wist hoe gek wij op kletskoppen waren. Overigens gebruikte zij zelfgemaakt vanille-ijs en pure chocoladesaus. Wij kopen kant-en-klaar ijs - vaak dit roomijs met noten en karamel, dat vinden we net iets makkelijker. Met kerst voegen we aan de chocoladesaus hazelnootlikeur toe. De combinatie van al die ingrediënten... mmm.'

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 559 g
  • vet 32 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.