Ingrediënten
4 personen
1 tablet
chocolade
4 el
hazelnootlikeur
12
kletskoppen
1 beker
roomijs
Dit heb je nodig
ijsbolletjeslepel
Aan de slag
Doe de chocolade in een kom. Schenk er 80 ml kokend water bij en roer tot een gladde saus. Voeg de likeur toe en roer door.
Leg op elk bord een kletskop, schep er een bolletje ijs op, een kletskop, een bolletje ijs en weer een kletskop. Schenk de saus eromheen.
Notentrio van Suzanne en Ester

nagerecht
4 personen
565 kcal
3 min. bereiden
Aan de slag
Doe de chocolade in een kom. Schenk er 80 ml kokend water bij en roer tot een gladde saus. Voeg de likeur toe en roer door.
Leg op elk bord een kletskop, schep er een bolletje ijs op, een kletskop, een bolletje ijs en weer een kletskop. Schenk de saus eromheen.
algemeen:Dit notentorentje is ook lekker met Mangosorbetijs (bak 500 ml) en een saus die u maakt van vanillevla verdund met ongeklopte slagroom.
algemeen:Familierecept Allerhande 12 2010. Ester en Suzanne herinneren zich nog goed hoe ze hun oma hielpen met het maken van het notentorentje. Suzanne: 'Wij mochten "stapelen". Oma was een echt toetjesmens, dit recept had ze speciaal voor ons bedacht: ze wist hoe gek wij op kletskoppen waren. Overigens gebruikte zij zelfgemaakt vanille-ijs en pure chocoladesaus. Wij kopen kant-en-klaar ijs - vaak dit roomijs met noten en karamel, dat vinden we net iets makkelijker. Met kerst voegen we aan de chocoladesaus hazelnootlikeur toe. De combinatie van al die ingrediënten... mmm.'
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 tablet chocolade
4 el hazelnootlikeur
12 kletskoppen
1 beker roomijs
Dit heb je nodig
ijsbolletjeslepel