bewaar
Notentrio van Suzanne en Ester
Notentrio van Suzanne en Ester
bewaar

Notentrio van Suzanne en Ester

3 min. bereiden
238waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 tablet

chocolade

4 el

hazelnootlikeur

12

kletskoppen

1 beker

roomijs

Dit heb je nodig

  • ijsbolletjeslepel

Aan de slag

1

Doe de chocolade in een kom. Schenk er 80 ml kokend water bij en roer tot een gladde saus. Voeg de likeur toe en roer door.

2

Leg op elk bord een kletskop, schep er een bolletje ijs op, een kletskop, een bolletje ijs en weer een kletskop. Schenk de saus eromheen.

tip

algemeenDit notentorentje is ook lekker met Mangosorbetijs (bak 500 ml) en een saus die u maakt van vanillevla verdund met ongeklopte slagroom.

algemeenFamilierecept Allerhande 12 2010. Ester en Suzanne herinneren zich nog goed hoe ze hun oma hielpen met het maken van het notentorentje. Suzanne: 'Wij mochten "stapelen". Oma was een echt toetjesmens, dit recept had ze speciaal voor ons bedacht: ze wist hoe gek wij op kletskoppen waren. Overigens gebruikte zij zelfgemaakt vanille-ijs en pure chocoladesaus. Wij kopen kant-en-klaar ijs - vaak dit roomijs met noten en karamel, dat vinden we net iets makkelijker. Met kerst voegen we aan de chocoladesaus hazelnootlikeur toe. De combinatie van al die ingrediënten... mmm.'