bewaar
Pasta met tomaten-vissaus
Pasta met tomaten-vissaus
bewaar

Pasta met tomaten-vissaus

25 min. bereiden
38waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

schelpjespasta

2 el

traditionele olijfolie

2

uien

500 g

winterpeen

400 g

koolvisfilet

2 blikken

tomatenblokjes

1 bakje

koelverse zeevruchten

10 g

verse peterselie

Aan de slag

Kook de schelpjes in ruim kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en de wortel 3 min. Snijd de vis in stukjes en schep deze bij de ui en wortel. Voeg de tomatenblokjes toe en stoof het vismengsel 12 min. Schep regelmatig om. Voeg de fruits de mer toe en warm nog 3 min. door. Breng op smaak met peper en zout. Neem van het vuur en roer bijna alle peterselie erdoor. Verdeel de schelpjes over 4 diepe borden en schep de saus erop. Strooi de rest van de peterselie erover.

algemeenFijngesneden peterselie is ook lekker op een vers gekookt eitje.