bewaar
Italiaanse aardappelschotel met worstjes
Italiaanse aardappelschotel met worstjes
bewaar

Italiaanse aardappelschotel met worstjes

20 min. bereiden
30 min. wachten
109waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ zakje

zongedroogde tomaten

4 el

olijfolie

1

ui

750 g

tomaten

1 duopak

aardappelschijfjes

1 bol

mozzarella

1 tl

oregano

1 schaal

runderchipolata

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Wel de zongedroogde tomaten 5 min. in 100 ml warm water. Verhit 2 el olie in een wok en fruit de ui 1 min. Voeg de verse tomaat toe en bak 4-5 min.

2

Voeg de zongedroogde tomaten met het weekvocht aan de gebakken tomaat toe en bak 2-3 min. tot de zongedroogde tomaten zacht zijn en het vocht is verdampt. Breng op smaak met peper en zout. Schep de helft van de tomaat in de ingevette ovenschaal. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes erover. Maak nog een laag met de rest van de tomaat en de rest van de aardappelschijfjes. Leg de mozzarella erop en bestrooi met de oregano, peper en zout. Bak de aardappelschotel in de oven in 25-30 min. goudbruin en gaar.

3

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de runderchipolata in 5 min. bruin en gaar. Serveer bij de Italiaanse aardappelschotel.

algemeen* De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.