Ita­li­aan­se frit­ta­ta met pa­pri­ka, zon­ge­droog­de to­maat en moz­za­rel­la

Lekker een dagje zonder vlees!

(8) waardeer
italiaans hoofdgerecht Lekker een dagje zonder vlees! 4 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in dunne repen. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de paprika 5 min.
  3. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en mozzarella in plakken. Snijd de oregano fijn. Klop de eieren los met de kookzuivel, peper en eventueel zout.
  4. Meng de zongedroogde tomaten en oregano met de paprika en doe in de ovenschaal. Schenk het eimengsel erover en verdeel de mozzarellaplakken erover. Laat in ca. 25 min. stollen in de oven. Leg ondertussen de ciabattina op een rooster en bak de laatste 10 min. mee in de oven.
  5. Meng ondertussen de sla met de pittenmix, de rest van de olie, peper en eventueel zout. Serveer de frittata met de salade en ciabattina.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 710 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.280 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 25 2018

Italiaanse frittata met paprika, zongedroogde tomaat en mozzarella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se frit­ta­ta met pa­pri­ka, zon­ge­droog­de to­maat en moz­za­rel­la

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 4 zoete puntpaprika's
  • ¾ el milde olijfolie

Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in dunne repen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de paprika 5 min.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 295 g zongedroogde tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 15 g oregano
  • 6 eieren
  • 250 ml kookzuivel

Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en mozzarella in plakken. Snijd de oregano fijn. Klop de eieren los met de kookzuivel, peper en eventueel zout.

4
4

Meng de zongedroogde tomaten en oregano met de paprika en doe in de ovenschaal. Schenk het eimengsel erover en verdeel de mozzarellaplakken erover.

5
5
  • 4 ciabattina's

Laat in ca. 25 min. stollen in de oven. Leg ondertussen de ciabattina op een rooster en bak de laatste 10 min. mee in de oven.

6
6
  • 75 g rucola slamelange
  • 40 g saladepittenmix
  • ¾ el milde olijfolie

Meng ondertussen de sla met de pittenmix, de olie, peper en eventueel zout. Serveer de frittata met de salade en ciabattina.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.