bewaar
Kaasfondue van Jiska
Kaasfondue van Jiska
bewaar

Kaasfondue van Jiska

20 min. bereiden
162waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ fles

droge witte wijn

1 bakje

verse roomkaas

1 pakje plakken

kaas

300 g

extra belegen boerenkaas

½ doosje

Zwitserse strooikaas

2 el

maizena

1 struik

bleekselderij

4 seizoenen peper

1

stokbrood

Dit heb je nodig

  • caquelon (kaasfonduepan)

Aan de slag

1

Schenk de wijn in de caquelon of schaal, houd 50 ml achter. Roer met een garde de roomkaas door de wijn in de caquelon of schaal en breng op laag vuur aan de kook. Laat 4 min. zachtjes koken.

2

Snijd de plakken kaas in stukjes. Doe met de boerenkaas en de strooikaas in de pan en laat op heel laag vuur al roerend smelten. Meng de achtergehouden wijn met de maizena en schenk dit in de pan als de kaas gesmolten is. Blijf roeren tot er een gebonden fondue ontstaat. Schil de bleekselderij in de lengte met een dunschiller en snijd in stukken van 5 cm.

3

Breng de fondue op smaak met flink wat 4 seizoenenpeper. Serveer met het stokbrood en de bleekselderij.

tip

algemeenBehalve stokbrood en bleekselderij kunt u ook repen rode en groene paprika, bloemkoolroosjes en stukjes komkommer in de kaasfondue dopen.

algemeenFamilierecept Allerhande 11 2010. 'Kaasfonduen betekent bij ons: de tijd nemen voor elkaar en helemaal bijkletsen, een échte familieavond', vertelt Jiska. Het recept heeft Jiska's moeder Enny ooit samen met haar man bedacht. 'Wijn en kaas zijn de smaakmakers. Maar voor Fleur heb ik het recept wat aangepast. Zij krijgt een eigen portie kaasfondue met appelsap in plaats van wijn, en met extra roomkaas om de smaak wat te verzachten.'