Kaas­fon­due van Jis­ka

(161) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 161

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • caquelon (kaasfonduepan)

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schenk de wijn in de caquelon of schaal, houd 50 ml achter. Roer met een garde de roomkaas door de wijn in de caquelon of schaal en breng op laag vuur aan de kook. Laat 4 min. zachtjes koken.
  2. Snijd de plakken kaas in stukjes. Doe met de boerenkaas en de strooikaas in de pan en laat op heel laag vuur al roerend smelten. Meng de achtergehouden wijn met de maizena en schenk dit in de pan als de kaas gesmolten is. Blijf roeren tot er een gebonden fondue ontstaat. Schil de bleekselderij in de lengte met een dunschiller en snijd in stukken van 5 cm.
  3. Breng de fondue op smaak met flink wat 4 seizoenenpeper. Serveer met het stokbrood en de bleekselderij.

Tip:

Behalve stokbrood en bleekselderij kunt u ook repen rode en groene paprika, bloemkoolroosjes en stukjes komkommer in de kaasfondue dopen.

Tip:

Familierecept Allerhande 11 2010. 'Kaasfonduen betekent bij ons: de tijd nemen voor elkaar en helemaal bijkletsen, een échte familieavond', vertelt Jiska. Het recept heeft Jiska's moeder Enny ooit samen met haar man bedacht. 'Wijn en kaas zijn de smaakmakers. Maar voor Fleur heb ik het recept wat aangepast. Zij krijgt een eigen portie kaasfondue met appelsap in plaats van wijn, en met extra roomkaas om de smaak wat te verzachten.'

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 830 kcal
  • eiwit 48 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 51 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.