bewaar
Visballetjes met paprika
Visballetjes met paprika
bewaar

Visballetjes met paprika

20 min. bereiden
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

pangasiusfilet

1

rode paprika

2 tenen

knoflook

4 el

slagroom

4 el

bladpeterselie

2 el

olijfolie extra vierge

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Snijd de vis en paprika in kleine stukjes. Schep de vis, paprika, knoflook, slagroom, peterselie en naar smaak zout en peper in de keukenmachine. Pureer de vis tot alles fijngemalen is.

2

Schep met een puntige grote lepel 12 kleine ovale balletjes van de vis op leg ze op een bord. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.

3

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de visballetjes rondom bruin en op middelhoog vuur in ca. 5 min. gaar.

4

Lekker met aardappelpuree en een salade van peenjulienne met (kant-en-klare) mosterd-honingdressing. Ook lekker met een verse tomatensaus.

algemeenDeze visballetjes zijn ook lekker als voorgerecht of als warm hapje bij een brunch. In plaats van ovaaltjes kunt u er ook kleine hamburgertjes van vormen.