bewaar
Bospeen uit de oven
Bospeen uit de oven
bewaar

Bospeen uit de oven

De zoete bospeen kan wel wat hebben. Koriander en gember maken hem alleen maar sterker.

10 min. bereiden
45 min. wachten
71waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 bos

worteltjes

2 el

traditionele olijfolie

2 tl

Ketoembar gemalen koriander

1 tl

gemalen gember

1 teen

knoflook

1 mespunt

grof zeezout

4 el

water

De zoete bospeen kan wel wat hebben. Koriander en gember maken hem alleen maar sterker.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Schil de worteltjes met de dunschiller. Snijd het loof van de worteltjes, maar laat er nog een klein stukje groen aan. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Was de worteltjes en halveer eventueel de dikkere exemplaren. Leg de worteltjes in de ovenschaal.

3

Schenk de olie erover en voeg de gemalen koriander, gemberpoeder, knoflook en naar smaak grof zeezout toe. Schep alles goed om, zodat alle worteltjes rondom met olie bedekt zijn. Schenk het water in de schaal en dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en laat de worteltjes in ca. 45 min. gaar worden.

tip

combinatietipLekker bij gebakken en gegrilde vis en bij kalfsvlees en kip.

algemeenDoor het langzame garen in de oven trekt de smaak van de specerijen helemaal in de jonge worteltjes, met als resultaat aromatisch verfijnde peentjes. Bijzonder om te proeven!