bewaar
Elzasserpizza (Flammkuchen)
Elzasserpizza (Flammkuchen)
bewaar

Elzasserpizza (Flammkuchen)

Overgewaaid uit de Elzas naar Nederland: een dunne pizza met ui, crème fraîche, spek en rucola.

35 min. bereiden
15 min. oventijd
1 uur wachten
143waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

patent tarwebloem

1 zakje

instant gist

2 tl

zout

250 ml

water

3

grote uien

25 g

ongezouten roomboter

125 ml

crème fraîche

200 g

gerookte spekblokjes

50 g

rucola

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Overgewaaid uit de Elzas naar Nederland: een dunne pizza met ui, crème fraîche, spek en rucola.

Aan de slag

1

Meng in een kom de bloem met de gist en het zout. Roer het lauwwarme water erdoor en kneed alles tot een soepel en elastisch deeg. Laat het deeg afgedekt met vershoudfolie op een warme plek 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld is. Snijd de uien in plakjes. Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Fruit de uien in ca. 7 min. zachtjes gaar zonder te kleuren. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Verwarm de oven voor op 225 °C. Bestrooi het werkvlak met wat bloem. Rol het deeg uit tot een langwerpige lap van 5 mm dik. Bekleed bakplaat met bakpapier en leg het deeg erop. Bestrijk deeg met crème fraîche. Verdeel de uien en spekblokjes erover en bestrooi met peper. Bak de Flammenkuche in het midden van de oven in ca. 15 min. knapperig bruin en gaar. Leg de Flammenkuche op een schaal en garneer met de rucola.

tip

Deeg maken

Instructievideo - 01:24 min.