Snijd de vis in 12 gelijke stukken en bestrooi ze met zout en peper. Rasp de gele schil dun van de citroen en pers de vrucht uit.
Verhit de boter in een hapjespan en fruit hierin de uien zachtjes 5 minuten. Roer de crème fraîche en 3 el water door de uien. Breng dit aan de kook. Leg de stukken vis in de pan en laat de vis heel zachtjes in ca. 5 min. gaar worden. Schep de stukken af en toe om.
Roer de citroenschil, de kappertjes en de peterselie door de saus. Breng de saus op smaak met citroensap, zout en peper. Lekker met gekookte krieltjes en gestoofde spitskool.
- algemeenEen eenvoudig visgerecht uit Oostenrijk, waarbij de vis op laag vuur in room wordt gestoofd. De smaak van de vis wordt zacht en subtiel.
Gerelateerde recepten
Vis met kappertjes en crème fraîche

hoofdgerecht
4 personen
285 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de vis in 12 gelijke stukken en bestrooi ze met zout en peper. Rasp de gele schil dun van de citroen en pers de vrucht uit.
Verhit de boter in een hapjespan en fruit hierin de uien zachtjes 5 minuten. Roer de crème fraîche en 3 el water door de uien. Breng dit aan de kook. Leg de stukken vis in de pan en laat de vis heel zachtjes in ca. 5 min. gaar worden. Schep de stukken af en toe om.
Roer de citroenschil, de kappertjes en de peterselie door de saus. Breng de saus op smaak met citroensap, zout en peper. Lekker met gekookte krieltjes en gestoofde spitskool.
algemeen:Een eenvoudig visgerecht uit Oostenrijk, waarbij de vis op laag vuur in room wordt gestoofd. De smaak van de vis wordt zacht en subtiel.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g pangasiusfilet
1 citroen
25 g boter
3 kleine uien
250 ml crème fraîche
2 el kappertjes
2 el verse peterselie