bewaar
Vis met kappertjes en crème fraîche
Vis met kappertjes en crème fraîche
bewaar

Vis met kappertjes en crème fraîche

15 min. bereiden
276waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

pangasiusfilet

1

citroen

25 g

boter

3 kleine

uien

250 ml

crème fraîche

2 el

kappertjes

2 el

verse peterselie

Aan de slag

1

Snijd de vis in 12 gelijke stukken en bestrooi ze met zout en peper. Rasp de gele schil dun van de citroen en pers de vrucht uit.

2

Verhit de boter in een hapjespan en fruit hierin de uien zachtjes 5 minuten. Roer de crème fraîche en 3 el water door de uien. Breng dit aan de kook. Leg de stukken vis in de pan en laat de vis heel zachtjes in ca. 5 min. gaar worden. Schep de stukken af en toe om.

3

Roer de citroenschil, de kappertjes en de peterselie door de saus. Breng de saus op smaak met citroensap, zout en peper. Lekker met gekookte krieltjes en gestoofde spitskool.

algemeenEen eenvoudig visgerecht uit Oostenrijk, waarbij de vis op laag vuur in room wordt gestoofd. De smaak van de vis wordt zacht en subtiel.